23/3-09 Hallå! Nu är det dags att lägga till det ni skrev ner under besöket på Naturhistoriska riksmuséet, på utställningen
Den sinnrika människan. Det gör ni på gruppens temasida. Gå sedan in på din blogg, skriv och berätta om museibesöket.
Nästa vecka på torsdag ska vi år 6 lärare visa vårt arbete med wikin på en mässa. Vi återkommer med information om hur det gick. Bal


13/3 -09 Hej! Nu är det snart dags för prov. Här kommer frågorna som ni gjorde i grupperna. Svaren hittar ni i era texter./Bal3/3-09 Hej! Nu har många grupper redovisat sina arbeten. Läs gärna redan nu vad de andra grupperna har skrivit eftersom ni under vecka 12 kommer att få ett prov på innehållet på era temasidor.
Läxa till onsdagen d. 11/3 för alla sexor:
Det är säkert också intressant för era föräldrar att ta del av det arbete ni gjort. Därför ska ni få som läxa nästa vecka att visa er grupps sida och er egen blogg för era föräldrar. Berätta också vad ni har lärt er. Passa på att undervisa föräldrarna om kroppen, när ni nu har chansen att briljera! När ni gjort detta, ber ni era föräldrar att skriva något på er blogg. /Bal

20/2-09 Hej alla wikare! Vi har nu jobbat med kroppen i tre veckor och några grupper har redovisat. Det har gått mycket bra! När ni blir klara och har redovisat vill vi att ni skriver en utvärdering i er blogg. Skriv bl.a. om hur ni tycker det har varit att göra ett grupparbete på en wikisida jämfört med hur vi arbetat tidigare. Skriv vad ni har tyckt varit bra och vad som varit mindre bra. Trevligt sportlov! /Bal

12/2-09 Som ni vet behöver vi byta ut bilderna som ni använt på era faktasidor. Ni kan hitta bilder på: Multimediabyrån, Fotofinnaren, Wikimedia commons, Clip Art m.fl.
Nu ska alla grupper tänka igenom och noga planera sina redovisningar. Tänk på att syftet är att alla ska lära sig av er. Då behöver de hinna göra anteckningar.
Ni glömmer väl inte att blogga på er sida! Det är roligt för oss att läsa om hur det går för er./Bal

6/2-09 Hej allihopa! Vad bra och effektivt ni har jobbat. Med det här tempot så kommer vi kanske hinna påbörja redovisningarna redan före sportlovet. Nästa vecka ska ni skriva klart faktatexten och som vi påpekat tidigare är det viktigt att ni delar upp texten i stycken, skriver underrubriker och kontrollerar stavningen. Ni ska också ha varit inne och läst vad de andra klasserna har skrivit om ert ämne för att kanske få ytterligare idéer. Se också till att ni har varit inne på alla länktipsen.
Det har varit kul att läsa era bloggar. Fortsätt att skriva där! /Bal

4/2 -09 Hej alla sexor! Det har varit roligt att läsa era bloggar. Läs gärna varandras för att få ytterligare tips om vad man kan skriva och berätta. Glöm inte att skriva datum varje gång du går in och skriver på din blogg./ AnneliPå den här sidan kommer du att få arbetsuppgifter om människokroppen, samtidigt tränar du på att arbeta i en wiki.
På din egen sida som finns under klassbeteckningen ska du under arbetets gång skriva egna tankar kring arbetet. Under temarubriken dokumenterar ni ert arbete med text och bild.

Instruktioner
Alla grupper ska läsa i boken Människan samt leta fakta på t.ex. Multimediabyrån, Annas burkar, Ne, Länkskafferiet, Kamratposten, Fotofinnaren m.fl. Länkar till dessa sidor hittar ni i vänsterspalten här bredvid.
Alla medlemmar i gruppen ska under arbetets gång dokumentera det ni lär er samt läsa och ta del av era kamraters kunskaper.
Ni kommer att få arbetsblad att arbeta med och eventuellt också använda vid redovisningen.

Förberedelserna inför redovisningen ska vara klara till v.9.

Aktuellt:
(Här kan du skriva information, frågor och kommentarer angående arbetet som kan vara intressant för alla.)

Ni som har händer och fötter: Det finns mer info om fötter och händer i boken om människan på sid 113, 115 och 116.
Hälsningar Händer och fötter B !!!